Selimiye Muğla Marmaris’e bağlı şirin bir sahil köyüdür. Yakın döneme kadar bölge sadece tekne turları ve deniz turizmine hizmet vermekteyken bu gün kara yoluna da açılmış durumdadır. Bölgeye çok sayıda pansiyon açılmış; köy tamamıyla sahil, yat ve plaj turizmine açık bir tatil köyü olarak hizmet vermeye başlamıştır.
Marmaris’ten 37 kilometre kadar uzaklıkta olan Selimiye Köyü tarihi boyunca balıkçılık ve teknecilik faaliyetleri için kullanılmıştır. Uzun bir dönem karayoluna kapalı kalması bölge halkının geçimini tamamen denizden sağlamasına yol açmıştır. Bu gün temel geçim kaynakları farklılaşsa da halen bölge denizin sağladığı olanaklardan büyük ölçüde yararlanmaktadır.
Selimiye’nin kalabalık olduğu dönemler yılda bir kaç ayı geçmez. Bu tarihler haricinde buraya bir seyahat gerçekleştirmek mümkün olursa köyün tüm güzelliklerini yakından görmek mümkün olacaktır. Dağların arasında, yemyeşil bir köyün denizle buluşmasından harika bir tatil keyfi yaratılabilmektedir. Ege’de bol miktarda bulunan sahil kasabalarının bir benzeri olan köy, özgün yanlarıyla da ön plana çıkmaktadır.
Marmaris gezilecek yerler içinde köyün önemi büyüktür. Selimiye Köyü gezilecek yerler de bir hayli eğlenceli ve dinlendiricidir. Öncelikle köyün civar tepelerindeki yeşil alanları görmek, burada temiz havanın eşlik edeceği bir doğa yürüyüşüne çıkmak gerekir. Selimiye Köyü’nün ünlü denizinin tadı da mutlaka çıkarılmalı, tatilin bir kaç günü denize ayrılmalıdır. Sahildeki balıkçılarda iyi bir akşam yemeği yenilebilir. Buradaki yat ve tekne turlarından yararlanmak mümkün olduğu gibi tekne ve yat kiralama hizmetleri de satın alınabilir.
Muğla´nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Köyü, Hisarönü Körfezi´nin incilerinden biri. Antik çağda ismi Hydas olan köy, sonraları Losta ismini taşımış. Günbatımında dağların arkasında kaybolan güneş etrafı kırmızı tonlarına boyadığı için köye "Kızılköy"de denmiş.
Bozburun Yarımadası´nda Loryma Kaisareia, Kastabos, Erine, Bybossos gibi antik yerleşimlerden biri olan Hydas (Selimiye), Arkaik döneminden kalma kalıntıya sahip. Çevrede biri Selimiye´nin en yüksek tepesinde, diğeri Sarıkaya Tepesi´nde, sonuncusu ise Kızılköy Mahallesi'ndeki Aşarkale olmak üzere üç kale kalıntısı bulunuyor. Koyun güneydoğu tepelerinde Hellenistik çağdan kalma sur kalıntıları özellikle yabancı turistlerin ziyaret yerleri. Güney kısmında kare planlı mezar anıtı, kıyıdan 100 metre açıktaki Selimiye´ye yaklaşan teknelere yol göstermek amacıyla inşa edilmiş gözetleme burcu ve deniz feneri, manastır ve tiyatro turistik amaçlı gezi yerlerini oluşturuyor.
Selimiye, Marmaris’in güneybatısında bulunan bir belde. İlçenin merkezine yaklaşık olarak 35 kilometre uzaklıkta konumlanmış. Halkı balıkçılıkla, arıcılıkla ve zeytincilikle geçinen bir köyken, son yıllarda halkın en önemli geçim kaynaklarından biri de turizm olmuş.
Selimiye’nin çok uzun plajları yok, ancak berrak ve tertemiz denizi ve harika bir doğası var. Özellikle mavi tur tutkunlarının ve yatçıların en çok uğradığı mekânların başında yer alıyor. Türkiye’nin ünlü yat limanlarından biri olan Sığliman Koyu da Selimiye’de yer alıyor.
Selimiye, Akdeniz’in el değmemiş nadir güzelliklerinden biri. Doğal sit alanı olarak korumaya alınmış. Henüz beton yığınları çok kaplamamış beldeyi. Ancak son yıllarda büyümesi daha da hızlanmış. Her geçen yıl gelen turistlerin sayısı artıyor. Selimiye’nin sahip olduğu koy da oldukça sakin ve neredeyse doğal bir göl gibi kapalı. Bölgede çok sayıda doğal liman da bulunuyor. Bu doğal limanlar balıkların yumurtlama alanı.
Marmaris’teki pek çok belde gibi Selimiye’de pek çok tarihi kalıntıya sahip. Antik çağlarda Hydas medeniyetine ev sahipliği yapan Selimiye’de, bugün üç- dört farklı bölgede eski dönemlerden kalma kalıntılar var. Helenistik çağlardan kalan sur kalıntıları, anıt mezarların kalıntısı, kıyıya gelen teknelere yol göstermek amacıyla yapılan deniz feneri de kalan eserler arasında. Bölgede bir de tiyatro ve manastır bulunuyor. Bölgedeki batık şehirlerden çıkarılmış olan kalıntılar ise bugün Bodrum Su Altı Arkeolojisi Müzesi’nde sergileniyor.